Aktualno

31. Strava novoletni tek - Dolsko 2020/2021

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 4.1.2021

Spoštovani ljubitelji športa. Najprej vam želimo uspešno in športno polno leto 2021. Leto smo se odločili da bomo prvič po letu 1990 naš tradicionalni tek v srcu Slovenije izvedli malo drugače.

Na praznično soboto, 26.12. smo na STRAVI odprli naši dve najbolj priljubljeni trasi teka (14,5 km in 10,5km). Proga se iz Dolskega vije po lokalni cesti proti zahodu do Kleč, desno proti Podgori, še enkrat desno in skozi Petelinje v Kamnico, kjer je start srednje proge. Nadaljujemo severno proti Vinjam, ki jih obtečemo in se po isti poti vrnemo nazaj v Dolsko. Cesta je skoraj v celoti asfaltirana, višinska razlika na dolgi in srednji progi znaša 150 m.

Krajši progi sta izpeljanki daljših variant: prvi je »gorska« zanka okoli Vinj, drug pa je ravninski po Kleškem polju. Odprli smo tudi dve kratki progi. Obe sta primerni tudi za otroke. Ena z višjo višinsko razliko, ena ravninska.

Nič nas ne more presenetiti. Pomahamo si na trasi. Tekmujemo vse tja do 30.1. 2021. Nagrade za najboljše in tedensko žrebanje.

Seznam vseh prog s STRAVA odseki na našem spletnem mestu sddolsko.si in na naši facebook strani Športno društvo Partizan Dolsko.

 

Miha Bandalo

Dostopnost